Vlaganje s kisavo
Image1\

V kisavi vložena nakaljena pšenicaV kisavo lahko vložimo marsikaj, izid pa je raznoliko uspešen. Praviloma velja, da bolj ko je čvrsta zelenjava ali kar koli že vlagamo v kisavo, manj se bo vložena reč v njej zmehčala. A nikoli se ne ve … To je področje zelo raziskovalne narave, na katerem je še marsikaj odprtega. Razen tega zelenjava z več sladkorja, na primer korenček in rdeča pesa, razživi mlečnokislinske bakterije in pokrov na kozarcu z našimi vloženimi dobrinami se napne, začne puščati, vsebina se ob odprtju sploh lahko zelo burno oglasi. A vsaj v temeljnih potezah velja, da kozarec za vlaganje skoraj do vrha napolnimo s koščki zelenjave, malo posolimo, namestimo plastično mrežico, ki preprečuje dvigovanje v kozarcu ter zalijemo s kisavo, ki naj prekriva vsebino. Zapremo ter shranimo v shrambi ali v kleti. Po nekaj dneh poskusimo. Če se v kozarcu ne odvija nič burnega, to pomeni, da se bo vsebina obdržala dolgo časa. Če v njem začne potekati fermentacija, pokrov večkrat hitro odpremo ter spet zapremo in vse kar je notri po potrebi tudi hitro pojemo. Seveda porabimo tudi kisavo.

zynga chip satışı zynga chip satışı zynga chip satışı zynga chip satışı zynga chip satışı zynga chip satışı zynga chip satışı zynga chip satışı zynga chip satışı zynga chip satışı